Byla smrt Marilyn Monroe sebevražda?

 Ahoj, v dnešním článku se podíváme na záhadné okolnosti smrti krásné a úspěšné herečky, která byla idolem nejen mužů, ale i žen. Marilyn Monroe. Dle oficiálních zpráv se herečka předávkovala a šlo o jasnou sebevraždu. Bylo tomu ale opravdu tak? Jak velkou roli v jejím životě hrál prezident Kennedy? A jeho bratr? A vládní tajemství? 

Více informací na Facebookové stránce Pod pokličkou tajemna, kterou najdete zde.

Marilyn Monroe, vlastním jménem Norma Jeane Mortenson, se narodila 1. června 1929. I přes veškerou snahu její matky Gladys, malou Normu čekal život v sirotčinci a po pěstounských rodinách. Ta toto období líčila v nejtemnějších barvách. Chvíli po jejích šestnáctých narozeninách, se provdala za Jamese ‚‚Jima‘‘ Doughertyho, aby až do svých osmnácti let nemusela pobývat v sirotčinci.

Již od jejích dvaceti let začala obcházet castingy. Stále se jí ale nedařilo, jen se párkrát ukázala v různých ‚‚béčkových‘‘ filmech. To se však změnilo, jakmile se seznámila s padesátiletým filmovým agentem Johnem Hydem. I přes jeho nabídky na sňatek, které by ji jistě dostaly mezi nejlepší smetánku Hollywoodu, ho neustále odmítala. Využila ale jeho kontaktů a získala tak roli ve filmu Asfaltová džungle renomovaného Johna Hustona.
V roce 1950 vstoupila do Hollywoodu a podepsala smlouvu s filmovým studiem, které ji garantovalo 75 dolarů týdně. Tím pro Normu, tedy vlastně Marilyn, začal život plný slávy.

Následně se seznámila s Joem DiMaggiem, kterého si také 14. ledna 1954 v San Franciscu vzala. Tak rychle, jak manželství začalo, i skončilo. Joea pobuřovalo, jak Marilyn vystupovala, jak se chovala a také jak se oblékala. Jeho snem bylo mít ženu v domácnosti, zatímco ona toužila hrát. Posledním hřebíčkem do rakve bylo natáčení filmu Slaměný vdovec, kde proud vzduchu podzemní dráhy zvedl její sukni až na ramena. Jakmile se s Joem rozvedli, Marilyn utekla do New Yorku. Tam se ponořila do studia dramatu a psychoanalýzy. V New Yorku se také seznámila s fotografem Miltonem Greenem, se kterým založila svou vlastní společnost Marilyn Monroe Production na výrobu filmů.


Následně se vdala po druhé, a to za Arthura Millera, který kvůli ní opustil manželku a jejich dvě děti. Marilyn věřila, že sňatek s váženým dramatikem upevní její pozici na filmovém poli.


Jak už to, tak bývá, sláva je někdy na člověka příliš. A Marilyn nebyl výjimkou. Začala trpět nespavostí, často míchala lék Nembutal s alkoholem. Tento lék se mimo jiné používá při asistovaných sebevraždách či popravách v USA.
Marilyn bohužel nikdy nebyla psychicky odolná, co se týče napětí a tlaku, který s sebou sláva přinášela. V roce 1951 prodělala akutní zánět slepého střeva a ve 27 letech ji diagnostikovali endometriózu, která ji způsobovala velké menstruační bolesti. Nehledě na fakt, že kvůli ní nikdy nedonosila dítě. A v roce 1962 ji byl po žlučníkovém záchvatu odoperován žlučník.

Někteří tvrdili, že trpěla Meniérovou chorobou. Jedná se o onemocnění, které postihuje sluchově rovnovážný orgán, a to konkrétně jeho část, která je umístěna ve vnitřním uchu. Léčba tohoto onemocnění vyžaduje pravidelný jídelníček, vyloučení alkoholu, kofeinu a cigaret, což při životním stylu Marilyn bylo takřka nemožné.


SMRT MARILYN MONROE

  4. srpna 1962 Marilyn Monroe zemřela.    Byla nalezena u sebe doma, v posteli, s telefonem v ruce. Všude kolem ní se povalovaly lahvičky s prášky. Díky tomu byla její smrt téměř okamžitě vyhodnocena jako sebevražda předávkováním. 

Ovšem kolem její smrti byla spousta nejasností, které mnohdy nedávaly smysl. Jedním příkladem byl třeba policista Jack Clemmons, který označil smrt Marilyn za nastrojenou. Nechal se slyšet, že lahvičky s léky byly dle něj až ‚‚okatě‘‘ uspořádané. Navíc, pozice, ve které se našla, nebyla pozice předávkovaného člověka. Tuto pozici označil za perfektní. A právě Clemmons se stal jedním z největších zastánců teorie, že byla Marilyn zavražděna komunisty.


Nyní přejdeme k pitvě. První zprávy, které byly k dispozici, popisují, že měla v krvi velmi vysokou hladinu chloralhydrátu. Což tedy znamená, že se předávkovala prášky na spaní spolu s antidepresivy. Jenže se ukázalo, že Marilyn v žaludku žádné prášky neměla. Což tedy znamená, že by na předávkování mohla zemřít pouze v tom případě, že by se jí všechny prášky v těle vstřebaly maximálně za jednu minutu. Což jak asi všichni tušíme, je nemožné.


Pokud budete chtít vidět podrobný popis událostí smrti Marilyn, najdete je na Facebookové skupině zde.


Kamarád Marilyn, muž jménem Peter Lawford, byl posledním člověkem, který s Marilyn telefonoval jen pár hodin před její smrtí. Nechal se slyšet, že rozhovor, který vedli, byl velmi podivný. Marilyn prý byla naprosto mimo a celý hovor ukončila slovy: ‚‚Vyřiď mé sbohem Pat. Vyřiď mé sbohem prezidentovi. A vyřiď mé sbohem sobě, protože jsi dobrý muž.‘‘


Také se zjistilo, že hospodyně uprostřed noci prala povlečení a prostěradlo, na kterém byla Marilyn nalezena mrtvá. Také byla nalezena s modřinami na obličeji a zádech. Jak je velká pravděpodobnost, že by si je sama udělala?


Není novinkou, že Marilyn Monroe měla milostný poměr s tehdejším prezidentem Johnem F. Kennedym. Tak údajně měla mít poměr také s jeho bratrem Robertem. Proto není divu, že nejznámější teorií o smrti krásné a nadané herečky, byla a stále je ta, že ji zkrátka nechala odklidit rodina Kennedyových. 

Jedním z důkazů, který tuto teorii podporuje, je odtajněný dokument FBI, ve kterém se píše, že Robert, Petr Lawford, psychiatr Dr. Ralph Greensom, její hospodyně Eunice Murray a její agentka Pat Newcomb, měli figurovat v plánu, který měl podnítit její sebevraždu. A ptáte se, proč zrovna sebevraždu? Dle mnohých si Marilyn vynucovala pozornost během depresí tím, že sebevraždou vyhrožovala.

A proč? No, pokud by byla Marilyn mrtvá, neměla by komu říct o poměru s Kennedym a tím pádem mu ani nemohla vyhrožovat její takzvanou malou červenou knížkou. Tato knížka byl malý deníček, do kterého si měla zaznamenávat všechna tajemství vlády, která se dozvěděla. A to je jakýsi důvod, proč by si zrovna Kennedyovi přáli, aby zemřela. Nebo se mýlím?


Další teorií je, že Marilyn zabila mafie. Muž jménem Bernard Spindel měl prý příkaz od mafiánského bosse jménem Sam Giancana, aby napíchnul celý dům Marilyn. Giancano měl s herečkou nějaké nevyřízené účty. Údajně měla poměr s jedním z jeho mužů a vyhrožovala, že plány jeho mafie odhalí světu. Spindel tvrdil, že v noc její smrti byli u ní doma Bobby Kennedy a Peter Lawford. Všichni tři se spolu začali hádat a poté už byla slyšet hlasitá rána, která měla mít za následek smrt Marilyn. Tyto nahrávky však byly zničeny v roce 1966.  

Spousta lidí se domnívá, že Marilyn nevěděla, s kým si zahrává a velmi tvrdě na to doplatila. Druzí jsou ale toho názoru, že byl Giancano najat rodinou Kennedyových. 

Touto teorií asi potěším nadšence a zájemce o UFO. Podle ní byla herečka zavražděna CIA, protože měla velmi cenné a tajné informace o pádu UFO u Roswellu v roce 1947. Tyto informace měla slyšet od Jacka Kennedyho a ona mu vyhrožovala tím, že uspořádá tiskovou konferenci, na které vše odhalí. 

Velmi zajímavou teorií je ta, že Marilyn stále žije. Údajně její smrt byla pouze hoax a ve skutečnosti se psychicky zhroutila, kdy musela být převezena do psychiatrické léčebny, ve které pobývala více než 20 let. Spisovatel John Alexander Barker tvrdí, že jednoho dne v roce 1984 zastavil v Novém Skotsku stopařce, která tvrdila, že je Marilyn Monroe. Prý vypadala a zněla úplně stejně a celou cestu mu vyprávěla o zážitcích, které jako filmová hvězda zažila. 

Komentáře

Oblíbené příspěvky